Joomla Free Template by FatCow Hosting
Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă
Forum de Dicutii privitoare la Stabiliri Pensii, conditii indeplinite pentru a beneficia de pensie, documente necesare, mod de calcul a pensiei, etc.

SUBIECT: suspendarea pensiei de invaliditate

suspendarea pensiei de invaliditate 4 ani 9 luni ago #145

  • Mateea
  • Mateea's Avatar
  • Conectat
  • Moderator
  • Mesaje: 6728
  • Thank you received: 53
Neprezentarea la revizuirea medicala, din motive imputabile pensionarului de invaliditate atrage dupa sine suspendarea platii drepturilor de pensie de invaliditate sau, dupa caz, sistarea acestora.

Reluarea platii pensiei se face, la cerere, dupa cum urmeaza:

a) incepand cu luna urmatoare celei in care a fost inlaturata cauza care, conform prevederilor legii, a dus la suspendarea platii pensiei, daca cererea a fost depusa in termen de 30 de zile de la data la care cauza suspendarii a fost inlaturata;

b) incepand cu luna urmatoare celei in care a fost depusa cererea, daca depunerea acesteia s-a facut dupa expirarea termenului de 30 de zile.


In situatia in care au expirat 12 luni de la data la care pensionarul de invaliditate, nu s-a prezentat, din motive imputabile lui, la revizuirea medicala obligatorie, la convocarea Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de Munca sau a Centrelor Regionale de Expertiza Medicala a Capacitatii de Munca sau nu a mai urmat programele recuperatorii intocmite de medicul expert al asigurarilor sociale care a emis decizia medicala asupra capacitatii de munca, in vederea reintegrarii socio-profesionale, plata pensiei inceteaza incepand cu luna urmatoare celei in care a intervenit una dintre aceste cauze.

Daca persoana in cauza va dori sa solicite, din nou, pensia de invaliditate, este necesara o noua incadrare in grad de invaliditate.
Experienta de peste 20 de ani in domeniul pensiilor.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Moderators: Mateea
Time to create page: 0.170 seconds